Prajitura cu visine

de Pushaa in Prajituri, 21 Iul 2014 | 5559 vizualizari

 

Este o prajitura excelenta, se imbina perfect gustul dulce al blatului pufos cu cel acrisor al visinilor. Merge ca si desert sau dimineata la cafea.
Prajitura se poate face cu orice fruct de sezon (prune, caise, piersici, capsuni...); sunt bune si fructele din compot.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 pliculet zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 300 gr visine fara samburi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Scoatem samburii de la visine si le lasam la scurs pe servetele de hartie.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei, sare, zahar vanilat si esenta de rom. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina.

Adaugam visinile in aluat si amestecam usor. Turnam compozitia in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu timp de 20 minute.

Dupa ce este racita complet o putem pudra cu zahar.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si bezea